Lipiec - sierpień 2018

Pomorska Platforma CSRu, pierwsze prototypy ZEROBAN oraz produkcji banerów, dalszy ciąg badania rynku.

Analiza i potrzeby

Czas wakacji w dużej mierze przeminął pod znakiem przygotowań do edycji 2018 Gdańsk Business Run, ale także tzw. sieciowania, badania potrzeb, rozpoznawania możliwości wdrożenia pomysłów z wiosny – ZEROBANU i WSPARCIA DLA NGOsów w marketingu.

To czas wyłaniania się Pomorskiej Platformy CSR, którą wraz z przedstawicielkami kilku innych organizacji zajmujących się społeczną odpowiedzialnością biznesu zawiązałyśmy nieformalnie w Trójmieście.

Eksperci od banerów i pierwsze prototypy

Były spotkania z Markiem Kołeckim z B52 druk i poznawanie świata produkcji banerów. Okazało się, że baner banerowi nierówny, że różnie pracują i trzeba koniecznie wykonać prototypy, zanim zaczniemy myśleć o biznesie. Takiego zlecenia podjęło się Centrum Integracji Społecznej w Nowym Porcie i na początku sierpnia odebraliśmy dwa egzemplarze poduch eventowych i kilka sztuk etui na laptopy.