Wrzesień - październik 2018

Wchodzimy na ścieżkę OWES-u, budowanie wizji i misji fundacji, pierwsza wizyta studyjna w Tczewie oraz współpraca z "Warsztatem na Patencie"

Żeby nie Maja...

We wrześniu randki z Mają Kurant z OWESu stały się już poważne. Mieliśmy już wiele odpowiedzi na wiele pytań, a jeszcze więcej wątpliwości. Zaczęliśmy myśleć o strategii, o potencjalnych odbiorcach oraz o marketingu.

Wtedy też zapadła decyzja, że razem z Jackiem będziemy jednak uruchamiać własną fundację, przy której założylibyśmy przedsiębiorstwo społeczne ZEROBAN. Tak by być niezależnymi i móc skutecznie działać na pomorskim rynku biznesowym.

Poznaliśmy wtedy także "Warsztat na Patencie" (marką fundacji To i Co), który podjął się wykonania kolejnych prototypów tym razem siatek z banerów.

Pierwszy formularz grantowy

Na początku miesiąca wypełniliśmy nasz pierwszy formularz grantowy do konkursu organizowanego przez Up Foundation Forum Inicjowania Rozwoju… a potem wszystko potoczyło się już bardzo szybko. Decyzję o przejściu pozytywnej oceny merytorycznej dostaliśmy w drugiej połowie miesiąca. Parę dni później odbyliśmy szkolenia z pitchingu i crowdfundingu, a już 29 października dokonaliśmy prezentacji projektu przed komisją konkursową. Mieliśmy już także uruchomioną pierwszą wersję strony www, którą opracował Jacek na potrzeby prezentacji.