Sierpień 2019

Sierpień to już był miesiąc oficjalnego istnienia na rynku marki ZEROBAN, ale także realizacja projektu I CO TERAZ. Wystartował na dobre nasz sklep internetowy i zaczęliśmy już mocno działać z zamówieniami dla biznesu.

Jarmark Dominikański

Nasza obecność w trójmiejskiej przestrzeni podmiotów ekonomii społecznej została ugruntowana dzięki udziałowi w Jarmarku Dominikańskim, o czym szeroko pisaliśmy w osobnym artykule "Nasz pierwszy Jarmark Dominikański".

Z realu przenieśliśmy się także do przestrzeni internetowej, bowiem to właśnie w sierpniu otworzyliśmy podwoje naszego sklepu www, którego twórcą jest Jacek Litwin, współzałożyciel fundacji. To również on jest autorem fotografii produktów, które możecie znaleźć na stronie - www.nieladafundacja.org/shop.

I CO TERAZ? – wsparcie dla NGO

Ten wakacyjny miesiąc upłynął nam także na wzmożonym badaniu zapotrzebowania na nasze usługi spod znaku edukacji z zakresu marketingu dla organizacji pozarządowych, czyli projektu I CO TERAZ?

Wraz z Centrum Inicjowania Rozwoju wytypowaliśmy kilka organizacji, które zaprosiliśmy do wsparcia. Odbyły się spotkania audytowe, by jak najlepiej rozpoznać ich potrzeby. Ustaliliśmy także harmonogram działania na wrzesień, gdy z symbolicznym pierwszym dzwonkiem miała zacząć się nauka.

PIKNIK na zakończenie lata

Sierpień zakończyliśmy tak jak zaczęliśmy, czyli wyjściem do ludzi z naszymi produktami. Na zaproszenie Spółdzielni Socjalnej Kaszubska Ostoja pokazaliśmy się na Pikniku na Wyspie Łabędziej w Kartuzach. Poprowadziliśmy także warsztaty dla dzieci i rodziców z szycia drobnych gadżetów z banerów.