ZEROBAN i branża MICE

Aktualizacja: 11 lut 2020

MindBlowing jest pierwszą agencją z sektora branży MICE (Meeting Incentive Conference Event), który rozpoczęła współpracę z naszą fundacją. W sierpniu przekazano nam roll upy i banery, które pozostały im po czerwcowej międzynarodowej konferencji.

Wspólnie z zespołem zaprojektowaliśmy funkcjonalne zerobanowe saszetki na bilety lotnicze, które jeszcze długo posłużą nowym właścicielom. MindBlowing na co dzień wdraża rozwiązania zero waste, dając dobry przykład branży oraz zachęcając klientów do proekologicznych nawyków.

Jest to odpowiedź nie tylko na trend nie marnowania, ale przede wszystkim chwalebne zachowanie w duchu CSR oraz wpieranie lokalnej ekonomii społecznej.

Nie jest to jedyna dobra praktyka CSR, którą MindBowing podejmuje, prowadząc odpowiedzialny społecznie biznes. Jako agencja zajmująca się w głównej mierze turystyką biznesową, opracowała "Kodeks odpowiedzialnego biznesu", który można znaleźć na świeżo uruchomionej platformie edukacyjnej na temat Eco - turystyki:

www.dzielsie.pl

Gdziekolwiek na świecie zawędrują ze swoimi klientami, wybierają hotele eco oraz współpracują z lokalnymi dostawcami, unikają plastiku, podróżując z zestawami z recyklingu lub wielokrotnego użytku.

Gdy organizują wydarzenia, starają się niepotrzebnie nie drukować lub wykorzystują materiały z recyklingu. Gadżety konferencyjne produkują mądrze, a jeśli nie da się ich uniknąć, nadają im drugie życie… jak na przykład banerom przekazanym naszej fundacji.

Dziękujemy ekipie MindBlowing: Agacie, Uli i Ani - za zaufanie oraz wsparcie naszej misji!

124 wyświetlenia0 komentarz

Ostatnie posty